Požární útok v Košťanech

20 srpna, 2014

Už je vidět, že se blíží prázdniny a tak máme našich malých hasičů čím dál tím méně. Na tyto závody jsme tak jeli trošku oslabení. Ale i tak jsme dorazili do Košťan se všemi třemi srbickými týmy.

Přípravka na těchto závodech běžela opět požární útok na plechovky – což nám moc nesvědčí, protože trénujeme děti rovnou na terče. Ale podmínky měli všichni stejné a tak se šlo na to. Naše přípravka nastoupila pouze v šesti: Honzík Reihs – savice, Daneček Němec a Adámek Hladík – rozdělovač, céčkové středy na levém terči – Anička Milcová, levý terče – Tonička Mauleová a pravý terč zvládl sám – Tobík Kanta. Při požárním útoků šla Kájovi voda pomaleji a to nás bohužel stálo cenné vteřiny, které by jinak stačili na vítězství. I tak ale výsledný čas stačil na krásné 2.místo. Dětem moooc gratulujeme, běželi díky chybějícím dětem opět ve značně změněné sestavě a i tak to dali krásně.

Přípravka:

1.místo OSEK      – 25:87s

2.místo SRBICE   – 28:59s

3.místo CHABAŘOVICE   – 28:85s

4.místo Háj   – 40:41s

Mladší žáci nastoupili již víceméně v tradiční sestavě pro letošní rok – jen s menšími změnami. Naše družstvo mladších žáků, ale patří mezi jedny z těch nejmladších (čtyřem dětem je pouze 7 let a 3 dalších čerstvých 8). Pokud u hasičů vydrží tak se můžeme v následujících 3 sezónách jen a jen zlepšovat ;-). V Košťanech nastoupili ve složení: Kačka Pančíková – Koš, Vašík Mandík – cé spoj a savice, Ondra Kubiš – béčka, Alenka Vaňková- bé spoj na rozdělovač, Martin Kejval – rozdělovač, Ondra Kanta – levý proud, Kuba Milec – pravý proud. Srbičtí mladší žáci zopakovali jak požární útok skvěle ovládají a s časem 24:65s brali krásné druhé místo. Tento čas je přesnou kopií toho co mají natrénováno a co výborně zvládnou. Jsou to naše hvězdy. Když zvládají obstát v tak velké konkurenci a ještě přitom brát medaile ;-). Takže obrovská GRATULACE.

Mladší žáci

1.místo – Hostomice A      – 23:18s

2.místo – Srbice                – 24:65s

3.místo – Duchcov            – 24:94s

4.místo – Měrunice            – 25:78s

5.místo – Chabařovice       – 28:19s

6.místo – Košťany              – 33:19s

7.místo – Hostomice B       – 33:71s

8.místo – Osek B               – 33:83s

9.místo – Háj A                   – 45:89s

10.místo – Osek A              – 71:60s

Jako poslední šli na start naši starší žáci, kteří měli v těchto závodech i nejmenší konkurenci. A tak jsme od nich očekávali zlato.  Tenhle závod se ale od začátku pro Srbice nesl ve stříbrném hávu a tak to zůstalo i v kategorii starších. Na start šli ve složení: Kačka Mauleová – koš, Míla Lux – náběr, David Knop – Mašina, Verča Beyerová – béčka, Markéta Juříčková – rozdělovač, Zděnka Klaus a David Piotrovský – proudy. Bohužel při požárním útoku došlo k seknutí závitu na koši. Jeho povolení a opětovné sešroubování dalo Kačce pořádně zabrat, ale nevzdala to. Výsledný čas pak potvrdil srbickým tento den již třetí stříbrnou příčku. Gratulujeme.

Starší žáci

1.místo – Duchcov    24:60s

2.místo – Srbice        27:43s

3.místo – Chabařovice    „D“

Všem dětem gratulujeme za výborné výsledky a všem rodičům děkujeme za pomoc a podporu .

Lenka Mauleová

Hasiči Srbice

Chcete náš příspěvek sdílet?