Hasičata v akci – Duchcov

4 října, 2014

HASIČATA V AKCI v Duchcově 4.10.2014

Hasičata v akci jsou krásným závodem, který simuluje pravý požární zásah. Děti „startují“ ze spacích pytlů na povel HOŘÍ, pak musí do šatny, kde se obléknou – nastoupí do auta (žebřík), dojedou k zásahu, ale zbytek překážek už musí pěšky – přes kladinu, břevno a tunel. Na zásahu zachrání miminko a zapojí a roztáhnou hadicové vedení. Poté opět nastoupí do vozu a jednou zpět na základnu, kde se ještě musí občerstvit – vypít pití – tím závod končí.

Do letošní sezóny už nám nenastoupila přípravka, protože většině dětí již bylo 6 let a tak přestoupili nově do mladších žáků. Museli s nimi tak přejít i naši dva nejmladší Anička Milcová a Dáda Kaliba, kterým bylo teprve v létě 5 let. Mladší žáky tak máme z větší míry složené z čerstvých prvňáčků a druháčkou a patří tak mezi nejmladší družstva ve své kategorii, která je pro děti od 6ti do 11ti let.

Na závod do Duchcova jsme postavili dvě družstva mladších žáků. Srbice I. startovali ve složení: Kuba Milec, Jirka Dzjabko, David Šimek, Martin Kejval, Alenka Vaňková, Emička Nejedlá a Tonička Mauleová  – závod zaběhli skvěle a z celkového počtu 14ti družstev skončili těsně pod stupni vítězů na krásném 4.místě.

Jako další nás reprezentovali Srbice II. ve složení: Tobík Kanta, Kačka Machková, Adam Hladík, Anička Milcová, Jéňa Foršt, Dáda Kaliba a Tonička Mauleová. Družstvo si vedlo skvěle a obsadilo krásné 9.místo.

Oboum družstvům mladších žáků mooooc gratulujeme. Vedli si opravdu skvěle a dali do toho všechno ;-).

Další zástupci Srbic byli naši starší žáci, kteří jsou složení ve většině ze zkušených závodníků, kteří srbice reprezentují již několik let. Na závod vyrazili ve složení: David Knop, Kačka Mauleová, Markéta Juříčková, Zdenda Klaus, David Piotrovský, Míla Lux a Jára Hlinka. Šli do závodu naplno a zvládli ho bez chybně a s nějrychlejším časem zvítězili a vystoupali na nejvyšší příčku stupně vítězů. Moc gratulujeme.

Pro pobavení dětí si pak závod dali i dospělí. Do závodu se přihlásila dvě družstva Duchcov a nemohli chybět Srbice ;-). Naše děti nasadili laťku pořádně vysoko a tak jsme je nemohli zklamat a ve většině případů jsme na trati nechali plíce, ale podařilo se. Duchcovský tým jsme s vypětím všech sil porazilyi

Moc všem závodníkům (dětem i dospělým) gratulujeme a všem děkujeme za pomoc s dětmi.

Výsledková listina - Hasičata v akci

Lenka Mauleová

Chcete náš příspěvek sdílet?